logo
<< terugJe bent nu hier : Home > Schoolkeuze
zoeken
Zoeken in de site
Schoolkeuzegids
<< terug

Schoolkeuze

Het einde van de basisschooltijd van uw kind is in zicht. Dat betekent dat er gekozen moet worden voor een school voor voortgezet onderwijs. 

 

Aanbod

Het aanbod van scholen is in Arnhem en omgeving zeer divers. Er zijn brede scholengemeenschappen waar les gegeven wordt op alle onderwijsniveaus, maar ook kleine scholen waar slechts één niveau aangeboden wordt.

 

Dan zijn er nog de verschillen in achtergrond: openbaar, bijzonder (werken vanuit een godsdienst of levensbeschouwing) en algemeen bijzonder (Montessori, Dalton). Ook zijn er scholen met een speciaal profiel zoals: sport, kunst & cultuur, of een afdeling voor hoogbegaafden, een technasium, speciale faciliteiten voor topsporters en tweetalig onderwijs. Daarnaast zijn er vmbo-scholen met extra aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkelingen. 

 

Op de ene school zitten leerlingen van verschillende niveaus in één klas (bijv. havo/vwo, mavo/havo, basis/kader) waardoor de keuze voor het definitieve niveau nog kan worden uitgesteld. Op andere scholen zitten leerlingen van één niveau bij elkaar. De weg naar het behalen van een diploma kan dus per school erg verschillen. 

 

Het is daarom belangrijk om goed uit te zoeken welke school het beste bij uw kind past! De schoolkeuzegids die jaarlijks uitkomt voor de herfstvakantie en de scholenmarkten die in november, december en januari plaatsvinden kunnen u hierbij helpen.

 

Tot slot worden er ook nog diverse open dagen en minilessen georganiseerd op de VO-scholen waar u samen met uw kind een kijkje kunt nemen. Het is heel belangrijk om samen met uw kind een kijkje te nemen bij de verschillende scholen. Uw kind merkt snel of hij/zij zich thuis zal voelen op een school. 

 

Verder is het nuttig om de websites van de scholen te bekijken, deze zijn vaak erg informatief. 

Centraal Bureau Quadraam

Bestuur en diensten

Saturnus 5

6922 LX Duiven

T 026 320 8800

 

 

ANBI inlichtingen