logo
<< terugJe bent nu hier : Home > Scholen > Liemers College
zoeken
Zoeken in de site
Liemers College
<< terug

Liemers College (Zevenaar en Didam)

Het Liemers College is een brede scholengemeenschap voor vmbo-, havo- en vwo-onderwijs. Er zijn drie locaties in Zevenaar en een locatie in Didam. De school streeft naar goed onderwijs in een inspirerend klimaat.

 

Naast het optimaal ontwikkelen van ieders persoonlijke kwaliteiten wordt veel aandacht besteed aan sociale vaardigheden. Goed leren samenwerken vinden we een belangrijk leerdoel. Leerlingen worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Een succesvolle aansluiting op vervolgopleidingen is essentieel. ‘Actief leren’ is kenmerkend voor het onderwijs op het Liemers College. Leerlingen worden langzaam maar zeker zelf verantwoordelijk voor hun leerproces. Omdat leerlingen verschillende leerstijlen hebben, bieden we de lesstof op verschillende manieren aan. Goed leren samenwerken vinden we een belangrijk leerdoel.

 

Voor studenten en potentiële medewerkers is het belangrijk dat zij zich alvast kunnen oriënteren op hun toekomstige stage- of werkplek. Vandaar dat vanuit het VOC/AOQ-project “Iedere school een uitdagende leeromgeving” een filmpje is gemaakt van de meeste Quadraamscholen rondom de vraag: “Valt hier nog wat te leren?” Het filmpje over het Liemers College is hieronder te bekijken

 

Locatie Didam
Dijksestraat 12
6942 GC Didam


Locatie Zonegge
Zonegge 07-09
6903 EP Zevenaar

 

T 0316 583 800

www.liemerscollege.nl

Locatie Heerenmäten

Heerenmäten 6

6904 GZ Zevenaar

 

Locatie Landeweer      

Stationspoort 36

6902 KG Zevenaar

 

 

   

Locatie Didam

 

Locatie Heerenmäten

 

Locatie Landeweer

 

Locatie Zonegge

 

Harald Wiggers, voorzitter Centrale Directie

"Ruimte voor talent betekent voor mij: schrappen in het bestaande curriculum en leerlingen verantwoordelijk maken voor hun eigen leerproces".

 

Centraal Bureau Quadraam

Bestuur en diensten

Saturnus 5

6922 LX Duiven

T 026 320 8800

 

 

ANBI inlichtingen