Nieuwsitems

Arnhemse helden geven adviezen om verspreiding Coronavirus tegen te gaan

Luister naar de adviezen van onze Arnhemse helden. Samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus tegenaan. Samen redden we levens!

 

 

Meer lezen

Dit schooljaar géén centraal examen

Het centraal eindexamen komt vanwege de coronacrisis dit schooljaar te vervallen. De schoolexamens gaan wel door, maar daarvoor krijgen scholen meer tijd. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens het diploma behalen. Dat zijn de belangrijkste besluiten die onderwijsminister Slob dinsdag 24 maart bekend heeft gemaakt. 

Meer lezen

Contact met Quadraam tijdens ‘coronatijd’

Vanwege de maatregelen ivm het coronavirus is het centrale bureau van Quadraam voorlopig, in ieder geval tot en met 6 april a.s., gesloten.

Meer lezen

Maatregelen Quadraam mbt coronavirus

Zondag 15 maart heeft de minister van Onderwijs bekend gemaakt dat alle scholen van maandag 16 maart tot en met in elk geval maandag 6 april dicht gaan. Iedere Quadraam-school treft hiervoor de noodzakelijke maatregelen en informeert ouders en leerlingen hierover. 

Meer lezen

Leerlingen Symbion geven zwerffietsen een tweede leven

Leerlingen van onze praktijkschool Symbion hebben vandaag 25 zwerffietsen gekregen van de gemeente Montferland. De wethouder van Montferland, Oscar van Leeuwen, overhandigde de fietsen aan de leerlingen en hun docent. De leerlingen gaan de fietsen de komende tijd weer opknappen. Een mooie praktijkoefening!

Meer lezen

Leerlingen Maarten van Rossem één dag de baas!

Drie leerlingen van het Maarten van Rossem waren afgelopen donderdag een dag de baas. Alicia Zimmer stond een dag in de schoenen van de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. Daan Butzelaar was een dag bestuurder van Cito. En Alicia Tap de bestuurder van Pleyade. 

Meer lezen

Miljoenen voor techn(olog)isch onderwijs

Wij zijn trots! Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft ruim 8 miljoen euro gereserveerd om het techn(olog)isch onderwijs in onze regio verder te ontwikkelen. Onze vmbo- en praktijkscholen hebben samen met andere vmbo- en praktijkscholen, mbo’s, basisscholen, overheden en het bedrijfsleven in de regio Arnhem en de Liemers plannen gemaakt.

Meer lezen

Leerlingen bouwen hun eigen drift-raceauto

Je eigen raceauto bouwen, gewoon onder schooltijd omdat het echte lesstof is. Voor zestien leerlingen van verschillende middelbare scholen van Quadraam is dit realiteit. Iedere week werken zij samen aan een echte drift-raceauto. Zaterdag 18 januari krijgen bezoekers aan de open dag van het Maarten van Rossem alles te zien en te horen over dit bijzondere project.

Meer lezen

Open dagen middelbare scholen van start!

De open dagen op onze scholen zijn weer begonnen. In de maanden januari en februari zetten we onze deuren open voor leerlingen van groep 7/8 en hun ouders.

 

Meer lezen

Leerlingen Montessori College brengen mensenhandel in beeld

Ruim 40 vmbo-leerlingen van het Montessori College hebben mensenhandel in beeld gebracht op Instagram, met de hashtag #stopmensenhandelnu. Doel van het nieuwe project was om vormen van mensenhandel te leren herkennen zodat de leerlingen - en hun omgeving - geen slachtoffer worden.

Meer lezen

Hoogste punt van de nieuwbouw van het Lorentz Lyceum is bereikt!

Het hoogste punt van de nieuwbouw van het Lorentz Lyceum is bereikt! Leerlingen hebben deze mijlpaal gemarkeerd door het plaatsen van een Escher-piek op een kerstboom in het nieuwe gebouw. 

Meer lezen

Levensgroot schilderij gemaakt door leerlingen

De saaie, witte muur van een van de vergaderzalen van het Centraal Bureau van Quadraam is niet meer. Een levensgroot schilderij siert voortaan de wand. De kunstenaars? Dat zijn leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Arnhem.

Meer lezen

Week van de Mobiliteit: Samen van en met elkaar leren

Hoe doen collega’s op een andere school hun werk? Wat kunnen we leren van elkaar? Tijdens de Week van de Mobiliteit kregen alle medewerkers van Quadraam de kans om daar achter te komen.

Meer lezen

Grote opkomst scholenmarkt Maarten van Rossem

Gisteren was er een grote opkomst bij de scholenmarkt op het Maarten van Rossem. Ouders/verzorgers van kinderen uit groep 7 en 8 kregen informatie over het voortgezet onderwijs en konden verschillende presentaties bijwonen van de middelbare scholen die in de Schoolkeuzegids staan. 

Meer lezen

Pizza voor docenten Liemers College

,,Heb jij pizza besteld?’’, vraagt een docent die dinsdagmiddag de lerarenkamer binnenkomt. ,,Nee. De pizza’s zijn van die twee leerlingen’’, reageert een collega. ,,Aha. Jullie zijn de boosdoeners’’, zegt ze tegen Timon Hoogveldt (16) en Roan Geurts (17).

Meer lezen

Een 3-gangendiner op 't Venster

Le petit carré is het nieuwe restaurant van ’t Venster. Afgelopen donderdag werden de eerste bezoekers ontvangen. Het restaurant wordt volledig gerund door leerlingen die hebben gekozen voor het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR). De leerlingen regelen alles zelf. Van koken tot serveren, van tafels opdekken tot afruimen en de afwas doen.

 

Meer lezen

5 Jaar Technoplaza op Landeweer

Alweer 5 jaar heeft de locatie Landeweer van het Liemers College het technieklokaal Technoplaza ‘in huis’. Dinsdag 5 november hebben de initiatiefnemers, waaronder het Liemers College, hun handtekening onder het Techniekpact 2020 gezet. Daarmee zeggen zij ‘ja’ voor nog eens 5 jaar Technoplaza. 

Meer lezen

Museum Arnhem toont werk van leerlingen

Bijna 400 leerlingen van vier Quadraamscholen hebben een ontwerp gemaakt voor het thema ‘sieraden en mode op de grens van de mens’. Een selectie van de ontwerpen is te bewonderen tijdens de nieuwe tentoonstelling van Museum Arnhem.

 

Meer lezen

Een gebouw als avontuur

't Venster zat altijd op de Boulevard in Arnhem. Begonnen als een technische school is ‘t Venster in de loop der jaren uitgegroeid tot een volledige vmbo-school, met basis/ kader en mavo. Het huidige gebouw is tien jaar oud, maar is gebouwd rondom een veel ouder gebouw, vertelt directeur Ramona Stael.

Meer lezen

Bijzondere ‘leerling’ op Liemers College: Labradoodle Teddie

De locatie Landeweer van het Liemers College heeft sinds kort een schoolhond: Teddie, een Labradoodle. Teddie is nog een pup en bedoeld ter ondersteuning van de leerlingen. 

Meer lezen

Remember September

​“Elke ruimte bekijk je vanuit de ogen van iemand van de familie, je hebt een groter besef wat dat familielid mee gemaakt moet hebben.” Ook binnen onze scholen is de start van het jaar waarin we 75 jaar bevrijding herdenken, niet ongemerkt voorbij gegaan…

 

Meer lezen

Lyceum Elst zamelt elektronisch afval in

Lyceum Elst doet mee met een inzamelingsactie van Wecycle. Deze stichting wil het weggooien van klein elektronisch afval tegengaan. Door het in te zamelen kunnen onderdelen van elektronische apparatuur worden hergebruikt. Scholen blijken daar al langer een doeltreffend platform voor.

Maatschappelijke Stage bij de Elster Paardenmarkt

Maandag 2 september vond de 759ste editie van de Paardenmarkt in Elst plaats. 16 leerlingen van Het Westeraam vervulden een deel van hun maatschappelijke stage met het verzorgen van de paarden. 

Meer lezen

Technisch traineeship krijgt vervolg

Vorig jaar begonnen wij samen met Alliander, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het Graafschap College een samenwerking om studenten warm te maken voor technische beroepen zoals dat van engineer. Het eerste jaar is goed bevallen en het programma krijgt een vervolg.

Meer lezen

Freddy Sikkes neemt afscheid

Veertig jaar heeft Freddy Sikkes met veel passie en naar eigen zeggen ‘liefde voor de kids’ in het onderwijs gewerkt. Eind 2018 nam hij afscheid als directeur van het Maarten van Rossem, vrijdag 28 juni van Het Westeraam. “Ik heb een bevoorrecht leven”, blikt de onderwijsman terug.
 

Meer lezen

1000 strekkende meters voor 200.000 boeken

Elk jaar zorgen de medewerkers van het leermiddelenfonds weer voor een soepel verloop van de inname en uitgifte van leermiddelen en alles daaromheen. Denk hierbij aan het opvragen bij de scholen welke leermiddelen ze willen gebruiken, tot het bestellen van de benodigde leermiddelen. Ook de inname en de samenstelling van de pakketten hoort erbij. Daarnaast wordt er advies gegeven over de aan te schaffen leermiddelen op basis van de ervaring en kennis van de medewerkers. Kortom: er komt nogal wat bij kijken!

Meer lezen

Arnhemse vmbo-klas krijgt les van minister Hoekstra in omgaan met geld: ‘Kapsalon, dat kun je toch niet eten?’

Minister van Financiën Wopke Hoekstra streek maandagmiddag op vmbo ‘t Venster in Arnhem neer om leerlingen les te geven in slim omgaan met geld. ,,Wie heeft er wel eens kleding in een zaak gekocht en het daarna nooit aangedaan? Ik zie veel handen, ook van de volwassenen achter in de klas. Heel herkenbaar. Dit is mij ook overkomen.”

Meer lezen

Tarek zit in de 3e, maar deed al eindexamen

“Om de tien minuten appte ik mevrouw: ‘Gaat u mij al bellen?’”, vertelt Tarek Djabarkhan (16) over de dag waarop duizenden leerlingen de uitslag kregen van hun eindexamen. Woensdag 12 juni slaagde Tarek voor het eindexamen Engels. Terwijl hij pas in de derde van het Maarten van Rossem in Arnhem zit.

Meer lezen

Podiumervaring opdoen en gescout worden

Van martial arts tot ballet, van theater tot gedichten, van ballad tot dansmuziek. Het was allemaal te bewonderen tijdens Q-night, onze jaarlijkse podiumavond. Zo’n vijftig talentvolle leerlingen, van praktijkonderwijs tot gymnasium, hebben zich laten zien aan het publiek én een scout voor het Young Talent Festival AMZAF.

Meer lezen

HAN en Quadraam werken aan betere doorstroming naar hbo

Hoe zorg je dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs op de goede plek terechtkomen, wanneer ze gaan studeren? HAN Centre of Expertise SEECE en Quadraam zoeken antwoorden op die vraag en verbeteren de aansluiting van het voortgezet onderwijs op het hbo. Betere doorstroming heeft onder andere een positief effect op het aantal studenten dat wordt opgeleid voor de energiesector.

Meer lezen

Er waait een nieuwe wind op het Liemers College

Komend schooljaar is de ellende met de roosters van de leerlingen opgelost, belooft Maarten Delen. De nieuwe voorzitter van de centrale directie van het Liemers College vindt dat de school voor voortgezet onderwijs zijn degelijke en betrouwbare imago terug moet krijgen. 
 
Meer lezen

Maarten van Rossem scoort voldoende

Het Maarten van Rossem heeft van de Inspectie van het Onderwijs een voldoende gekregen. Dit is het hoogst haalbare cijfer van de onderwijsinspectie.

Meer lezen

Leerlingen slaan 1e paal nieuwbouw Lorentz Lyceum

Huidige én toekomstige leerlingen van het Lorentz Lyceum hebben op 10 mei de 1e paal geslagen van hun nieuwe schoolgebouw. In de zomer van 2020 zullen ze verhuizen naar de nieuwe locatie in de Arnhemse wijk Elderveld, vlakbij de Schuytgraaf, Rivers International School en station Arnhem Zuid.

Meer lezen

Eersteklassers Liemers College bedenken gezond menu

Voor het onderdeel ‘Gezonde voeding’ van @IRun2BFit bedachten alle eersteklassers van het Liemers College een gezond menu in het thema ‘Het is een peulenschil’.

Meer lezen

Van Gas Los: een warmteplan bedacht door 3-vwo leerlingen

Stichting Technasium bedacht samen met het ontwikkel- en opleidingsfonds voor de installatiebranche (OTIB) het project 'Van Gas Los'. Een opdracht voor leerlingen die bestaat uit het maken van een gedetailleerd warmteplan om een complex gebouw binnen vijf jaar met duurzame, alternatieve technieken én met behoud van comfort gasvrij te maken. Een mooie uitdaging dus, voor de leerlingen!

Meer lezen

Nóg twee gouden Gezonde Schoolkantine Schalen

Het Liemers College in Didam en het Montessori College Arnhem zijn na 't Venster en het Stedelijk Gymnasium Arnhem de derde en vierde school van Quadraam die de gouden schaal voor Gezonde Schoolkantine in ontvangst mochten nemen. Dinsdag 16 april reikte het Voedingscentrum de gouden én zilveren Gezonde Schoolkantine Schaal 2019 uit in de kantine van 't Venster.
Meer lezen

"Kinderen kunnen hier excelleren"

"Leidinggevende zijn bij de twee praktijkscholen van Quadraam was mijn mooiste managementbaan in de afgelopen 30 jaar." Het zijn de woorden van Annette van 't Sant toen ze haar afscheid aankondigde. 

Meer lezen

Voor één dag een andere baan

Een keertje heel iets anders doen. Niet voor de klas, niet in de gebruikelijke vergaderingen. Tijdens de Dag van de Mobiliteit kon het. 17 medewerkers van Quadraam hebben donderdag 11 april de kans gepakt. Quadraam kreeg ook zelf 'gasten'.Meer lezen

Speeddate met wiskundedocenten

Speciaal voor wiskundedocenten met nieuwe-baan-ambities was er vanavond een speeddate bij Quadraam. Oftewel, voor de kandidaten een korte kennismaking met onze 14 scholen en voor onze HR-adviseurs een kennismaking met de kandidaten. 

Meer lezen

Docenten Nederlands laten zich inspireren

“Lezen met de leessandwich”, “Wat nog niemand je verteld heeft over argumentatie” en “Grammaticaspelletjes”. Slechts enkele voorbeelden van de workshops tijdens NEDwerk, een inspirerend event voor docenten Nederlands, studenten Nederlands van de HAN en andere geïnteresseerden. 

Meer lezen

Leerlingen Candea College 'beleggen' op de beurs

Leerlingen van het Candea College doen mee aan de zogenoemde scholenstrijd. Een leerzame beleggingscompetitie tegen andere scholen in het voortgezet onderwijs.

 

Meer lezen

Muzikaal optreden van leerlingen van Quadraamscholen

A.s. zondagmiddag 17 maart treden zes jonge bands op in Arnhem, afkomstig van scholen uit Arnhem, Zevenaar en Nijmegen. Twee van deze bands bestaan uit leerlingen van Quadraam-scholen, te weten Stedelijk Gymnasium Arnhem, met de band Redfortune en het Liemers College, met de band The Fastest Way out. 

Meer lezen

International studenten conferentie bij het Lorentz Lyceum en Rivers International School

Deze week zijn scholieren uit Madrid, Stockholm, Berlijn en Genua in Arnhem samen met de scholieren van het Lorentz Lyceum en Rivers International School bij de conferentie getiteld: "European Enlightment" om onderzoek te doen naar vragen als: 'is het drinken van fruitsappen gezond?', 'hoe nemen pubers beslissingen?' en 'zijn vrouwen van nature gewend andere mensen te beschermen?' 

Meer lezen

Geslaagde speeddates leerlingen en professionals

Zo’n 200 leerlingen zijn woensdagavond 27 februari in gesprek gegaan met professionals uit verschillende werkvelden. De leerlingen kwamen van het Liemers College, Candea College, Beekdal Lyceum, Lorentz Lyceum en het Stedelijk Gymnasium. Aanwezig waren zo'n 80 professionals, met ieder zijn eigen specialisme. Tijdens een “speeddate” konden de leerlingen al hun prangende vragen stellen aan deze professionals. 

Meer lezen

Jeugdwijkdebat van Malburgen groot succes

Ruim 40 jongeren uit de wijk Malburgen gingen woensdagmiddag 27 februari met elkaar in debat. Thema's als gebrekkige voorzieningen voor jongeren in de wijk, het belang van meer ouderbetrokkenheid en maatregelen tegen segregatie kwamen aan bod. De jongeren presenteerden ook acht filmpjes met concrete plannen voor het verbeteren van de wijk. Vier van deze plannen worden uitgewerkt, in elk deel van de wijk één. 

Meer lezen

Quadraam heeft zich aangesloten bij de Groene Allianties de Liemers!

Quadraam heeft zich aangesloten bij de Groene Allianties de Liemers! Woensdag 27 februari was de officiële ondertekening van de Verklaring van Verbinding. Daarmee hebben wij officieel toegezegd actief te willen bijdragen aan de duurzame missie in De Liemers.

Meer lezen
27 feb

Leerlingen op "speeddate" met professional

Woensdagavond 27 februari 2019 kunnen de leerlingen van het Liemers College Zevenaar/Didam, het Candea College Duiven, Beekdal Lyceum Arnhem, Lorentz Lyceum Arnhem en het Stedelijk Gymnasium Arnhem kosteloos al dan niet vergezeld van ouders bij Hotel Van der Valk in Duiven kennismaken met de beroepspraktijk van ruim 80 beroepen. Lees meer.

 

Meer lezen

Candea College in de race voor Onderwijsprijs Gelderland

Het Candea College is een van de kanshebbers voor de Onderwijsprijs van de Provincie Gelderland. Voor deze prijs heeft de school de in eigen huis ontwikkelde methode ‘Expeditie Nederlands’ ingebracht. Donderdag 14 februari wordt de winnaar bekend.

Meer lezen

Vmbo’ers worden bij Liemerse bedrijven warm gemaakt voor techniek

Liefst 26 technologische ondernemingen uit de Liemers hebben zich aangemeld om vmbo-leerlingen binnen hun bedrijf praktijklessen te bieden. Zij doen mee aan een Liemerse variant van het project Smart Technical Education Regio Achterhoek (STERA).

Meer lezen

Leerlingen komen met ideeën voor meer duurzaamheid op school

Onlangs is de acht weekse keuzemodule duurzaamheid afgesloten op het Olympus College en het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Na een test over hun eigen milieu-impact en groepsopdrachten in verschillende thema’s gingen de leerlingen zelf aan de slag met duurzame oplossingen en producten.

Meer lezen

Vmbo-leerling bij bedrijven op de werkvloer

Vmbo-leerlingen die een deel van hun lessen niet op school, maar bij bedrijven op de werkvloer hebben. Daar willen ondernemers en onderwijsmensen naartoe in de Liemers.

Meer lezen

Symbionleerlingen zijn gewild bij bedrijven

‘Leren in de echte wereld’ staat er op een levensgroot spandoek aan de gevel van praktijkschool Symbion in Didam. Voor de leerlingen van de school is het vanzelfsprekend. De handen uit de mouwen steken op locatie oftewel een vakopleiding bij een bedrijf; daar leer je het echte werk. Daar bewijst de leerling van Symbion zijn waarde.

Meer lezen

Leerlingen Candea zamelen blikjes en plastic flesjes in

De statiegeldautomaat voor blikjes en plastic flesje die afgelopen vier weken bij de ijsbaan in Duiven heeft gestaan, is verhuisd naar het Candea College. Leerlingen kunnen hier blikjes en flesjes inleveren voor een extra bijdrage van de school voor festiviteiten als carnaval en het eindfeest.

Meer lezen

Freddy Sikkes: 'Kies voor het vmbo'

Na bijna veertig jaar nadert het einde in het onderwijs voor Freddy Sikkes (66), directeur van de vmbo-scholen Maarten van Rossem in Arnhem-Zuid en het Westeraam in Elst. Zijn opvolger staat klaar en Sikkes bouwt langzaam af. Maar hij heeft nog wel een boodschap: meer leerlingen moeten voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs kiezen.

 
Meer lezen

Sollicitatieles op school

Leerlingen van Arnhemse scholen krijgen de komende jaren les in hoe ze moeten solliciteren. Ze leren de fijne kneepjes niet van hun docenten, maar van praktijkmensen van bedrijven en instellingen. De primeur had gisteren vmbo-school Maarten van Rossem in Arnhem-Zuid.

Meer lezen

Leerlingen brainstormen met NOC*NSF over sport op school

20 leerlingen van onze middelbare scholen hebben in een Fieldlab van NOC*NSF op Sportcentrum Papendal meegedacht over hoe meer bewegen en sport er op hun scholen uit zou kunnen zien.

Meer lezen

Keuzemodule duurzaamheid

Op 8 november is een acht weekse keuzemodule duurzaamheid gestart op het Olympus College en het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Leerlingen begonnen de module met een test waarmee ze inzicht kregen in hun eigen milieu-impact.

Meer lezen

Schoolkeuzegids 2019

De schoolkeuzegids voor de regio Arnhem en omgeving is weer gedrukt en verstuurd naar alle basisscholen in deze regio. 

Meer lezen

Topsport & onderwijs combineren bij Quadraam

Het Beekdal Lyceum en ’t Venster, beide Quadraam-scholen, hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Sportcentrum Papendal. Daarmee zijn topsporters tot en met de Olympische Spelen in 2020 verzekerd van optimale ondersteuning en maatwerkoplossingen op het gebied van onderwijs.

Meer lezen

Alliander leidt havo-scholieren op tot technicus

Elf studenten die net hun havodiploma hebben gehaald zijn woensdag 29 augustus gestart met een unieke opleiding bij nutsbedrijf Alliander. De netbeheerder heeft dringend behoefte aan gespecialiseerd personeel.

Meer lezen

Nieuwe directeur Maarten van Rossem en Het Westeraam

Marieke Peppelman wordt de nieuwe directeur van vmbo-scholen Maarten van Rossem en het Westeraam.

Meer lezen

Agora Liemers van start

Op woensdag 22 augustus start de eerste groep leerlingen met Agora onderwijs op locatie Zonegge van het Liemers College. Het gaat om 17 eerstejaars-, 15 tweedejaars- en 6 derdejaarsleerlingen, van vmbo-bb tot gymnasium en de verhouding jongens-meisjes is 60-40. Hiermee zit de groep voor dit schooljaar vol. 

Meer lezen

Quadraam-leerlingen treden op tijdens AMZAF-festival

Op 7 juli 2018 is voor de achtste keer het AMZAF Young Talent Festival gehouden in het Openluchtmuseum in Arnhem. AMZAF biedt jaarlijks een podium aan jonge talenten op het gebied van kunst en cultuur. Ook een aantal Quadraam-leerlingen heeft hier opgetreden.

Meer lezen

Veel talent bij jaarlijkse podiumavond scholen Quadraam

Op 30 mei 2018 heeft weer de jaarlijkse podiumavond van Quadraam in het Posttheater in Arnhem plaatsgevonden, de zogenaamde Q-night. Dertig talentvolle leerlingen op het gebied van muziek, dans, zang en theater van de verschillende Quadraam-scholen hebben zich laten zien aan het publiek en een vakjury.

Meer lezen

Ramona Stael nieuwe directeur Vmbo ’t Venster

Ramona Stael wordt de nieuwe directeur van Vmbo ’t Venster. Op 1 augustus 2018 zal zij Hans Witt opvolgen, die met pensioen gaat. Ramona werkt op dit moment als afdelingsleider onderbouw op het Montessori College in Arnhem.

Sieraden leerlingen in CODA Museum

In CODA Museum Apeldoorn zijn tot en met 29 april 2018 sieraden te bewonderen die gemaakt zijn door leerlingen van meerdere Quadraam-scholen.

Meer lezen

Quadraam maakt gebruik van Cookies

Geef per categorie de keuze voor het gebruik van cookies aan. Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen. Graag de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan.

OK