Speeddate met wiskundedocenten

Speciaal voor wiskundedocenten met nieuwe-baan-ambities was er vanavond een speeddate bij Quadraam. Oftewel, voor de kandidaten een korte kennismaking met onze 14 scholen en voor onze HR-adviseurs een kennismaking met de kandidaten. “Ik heb mezelf goed kunnen neerzetten”, aldus een van de wiskundedocenten. “Volgens mij zijn het ontzettend ambitieuze scholen, ik heb daar wel zin in”, liet een andere kandidaat na afloop van haar gesprek weten. En wijzelf? Wij zijn tevreden over deze allereerste speeddate. Wie weet zijn deze kandidaten straks onze nieuwe wiskundedocenten! Smaakt naar meer...

Meer nieuws

Docenten Nederlands laten zich inspireren

“Lezen met de leessandwich”, “Wat nog niemand je verteld heeft over argumentatie” en “Grammaticaspelletjes”. Slechts enkele voorbeelden van de workshops tijdens NEDwerk, een inspirerend event voor docenten Nederlands, studenten Nederlands van de HAN en andere geïnteresseerden. 

Meer lezen

Leerlingen Candea College 'beleggen' op de beurs

Leerlingen van het Candea College doen mee aan de zogenoemde scholenstrijd. Een leerzame beleggingscompetitie tegen andere scholen in het voortgezet onderwijs.

 

Meer lezen

Muzikaal optreden van leerlingen van Quadraamscholen

A.s. zondagmiddag 17 maart treden zes jonge bands op in Arnhem, afkomstig van scholen uit Arnhem, Zevenaar en Nijmegen. Twee van deze bands bestaan uit leerlingen van Quadraam-scholen, te weten Stedelijk Gymnasium Arnhem, met de band Redfortune en het Liemers College, met de band The Fastest Way out. 

Meer lezen

International studenten conferentie bij het Lorentz Lyceum en Rivers International School

Deze week zijn scholieren uit Madrid, Stockholm, Berlijn en Genua in Arnhem samen met de scholieren van het Lorentz Lyceum en Rivers International School bij de conferentie getiteld: "European Enlightment" om onderzoek te doen naar vragen als: 'is het drinken van fruitsappen gezond?', 'hoe nemen pubers beslissingen?' en 'zijn vrouwen van nature gewend andere mensen te beschermen?' 

Meer lezen
06 apr

Vier een vroeg Koningsdagfeest bij Rivers International School!

Op zaterdag 6 april organiseert Rivers International School Arnhem de Royal International Fair: een Koningsdagviering met een internationaal tintje.

Meer lezen

Geslaagde speeddates leerlingen en professionals

Zo’n 200 leerlingen zijn woensdagavond 27 februari in gesprek gegaan met professionals uit verschillende werkvelden. De leerlingen kwamen van het Liemers College, Candea College, Beekdal Lyceum, Lorentz Lyceum en het Stedelijk Gymnasium. Aanwezig waren zo'n 80 professionals, met ieder zijn eigen specialisme. Tijdens een “speeddate” konden de leerlingen al hun prangende vragen stellen aan deze professionals. 

Verkeerde keuze voorkomen

Met de speeddate-avond hoopt de organisatie dat jongeren een juist beeld krijgen van een beroep. En dat zij uiteindelijk de juiste keuze maken voor een studierichting. Veel jongeren stoppen al in het eerste jaar van hun studie. “Vaak omdat zij voor de verkeerde studierichting hebben gekozen”, zegt de organisatie.

Werknemers behouden voor de regio

Niet alleen leerlingen hebben voordeel van de beroepenmarkt. De professionals komen vrijwel allemaal uit de Liemers. Deze regio heeft moeite met het behouden van hoogopgeleiden. Door een aantrekkelijk (maar realistisch) beeld te schetsen, lukt het misschien beter om deze groep voor de Liemers te behouden. De leerlingen waren zelf in ieder geval enthousiast. “Ik wist echt niet wat ik me bij sommige beroepen moest voorstellen. Leuk dat ik zoveel kon vragen”, laat een leerling van het Candea weten. Een leerling van het Lorentz: “Ik weet echt nog niet wat ik wil. Ik zit pas in VWO 4, dus heb nog even. Ik ga bij zoveel mogelijk beroepen langs.”

Jeugdwijkdebat van Malburgen groot succes

Ruim 40 jongeren uit de wijk Malburgen gingen woensdagmiddag 27 februari met elkaar in debat. Thema's als gebrekkige voorzieningen voor jongeren in de wijk, het belang van meer ouderbetrokkenheid en maatregelen tegen segregatie kwamen aan bod. De jongeren presenteerden ook acht filmpjes met concrete plannen voor het verbeteren van de wijk. Vier van deze plannen worden uitgewerkt, in elk deel van de wijk één. 

Debattoernooi

Het debattoernooi begon met twee voorrondes in vier lokalen en eindigde met een finale in de aula van het Olympus College. De jongeren waren goed voorbereid en gingen volop in discussie met elkaar. 

Naast een groot aantal ouders en wijkpartners waren ook burgemeester Marcouch, wethouder Martien Louwers en een aantal raadsleden van de partij. De burgemeester had veel lof voor het initiatief. Hij vindt het een inspirerend voorbeeld voor andere wijken en heeft zijn steun toegezegd voor de verdere realisatie van deze plannen. 

Quadraam heeft zich aangesloten bij de Groene Allianties de Liemers!

Quadraam heeft zich aangesloten bij de Groene Allianties de Liemers! Woensdag 27 februari was de officiële ondertekening van de Verklaring van Verbinding. Daarmee hebben wij officieel toegezegd actief te willen bijdragen aan de duurzame missie in De Liemers.

Meer lezen
27 feb

Leerlingen op "speeddate" met professional

Bron: Arnhemse Koerier, 22 februari 2019

Woensdagavond 27 februari 2019 kunnen de leerlingen van het Liemers College Zevenaar/Didam, het Candea College Duiven, Beekdal Lyceum Arnhem, Lorentz Lyceum Arnhem en het Stedelijk Gymnasium Arnhem kosteloos al dan niet vergezeld van ouders bij Hotel Van der Valk in Duiven kennismaken met de beroepspraktijk van ruim 80 beroepen. Lees meer.

Candea College in de race voor Onderwijsprijs Gelderland

Het Candea College is een van de kanshebbers voor de Onderwijsprijs van de Provincie Gelderland. Voor deze prijs heeft de school de in eigen huis ontwikkelde methode ‘Expeditie Nederlands’ ingebracht. Donderdag 14 februari wordt de winnaar bekend.

Meer lezen

Vmbo’ers worden bij Liemerse bedrijven warm gemaakt voor techniek

Bron: de Gelderlander, 05-02-19

Liefst 26 technologische ondernemingen uit de Liemers hebben zich aangemeld om vmbo-leerlingen binnen hun bedrijf praktijklessen te bieden. Zij doen mee aan een Liemerse variant van het project Smart Technical Education Regio Achterhoek (STERA).

Meer lezen

Leerlingen komen met ideeën voor meer duurzaamheid op school

Onlangs is de acht weekse keuzemodule duurzaamheid afgesloten op het Olympus College en het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Na een test over hun eigen milieu-impact en groepsopdrachten in verschillende thema’s gingen de leerlingen zelf aan de slag met duurzame oplossingen en producten.

Meer lezen

Vmbo-leerling bij bedrijven op de werkvloer

Bron: de Gelderlander, 24-01-19

Vmbo-leerlingen die een deel van hun lessen niet op school, maar bij bedrijven op de werkvloer hebben. Daar willen ondernemers en onderwijsmensen naartoe in de Liemers.

Meer lezen

Symbionleerlingen zijn gewild bij bedrijven

Bron: de Gelderlander, 20-01-19

‘Leren in de echte wereld’ staat er op een levensgroot spandoek aan de gevel van praktijkschool Symbion in Didam. Voor de leerlingen van de school is het vanzelfsprekend. De handen uit de mouwen steken op locatie oftewel een vakopleiding bij een bedrijf; daar leer je het echte werk. Daar bewijst de leerling van Symbion zijn waarde.

Meer lezen

Leerlingen Candea zamelen blikjes en plastic flesjes in

De statiegeldautomaat voor blikjes en plastic flesje die afgelopen vier weken bij de ijsbaan in Duiven heeft gestaan, is verhuisd naar het Candea College. Leerlingen kunnen hier blikjes en flesjes inleveren voor een extra bijdrage van de school voor festiviteiten als carnaval en het eindfeest.

Meer lezen

Freddy Sikkes: 'Kies voor het vmbo'

Bron: de Gelderlander, 28-12-18

Na bijna veertig jaar nadert het einde in het onderwijs voor Freddy Sikkes (66), directeur van de vmbo-scholen Maarten van Rossem in Arnhem-Zuid en het Westeraam in Elst. Zijn opvolger staat klaar en Sikkes bouwt langzaam af. Maar hij heeft nog wel een boodschap: meer leerlingen moeten voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs kiezen.
 
Meer lezen

Veel animo voor Agora

Aspirant-leerlingen voor Agora onderwijs op het Liemers College hebben zich op vrijdag en zaterdag (1 en 2 december) hiervoor kunnen aanmelden. De aanmeldingen stroomden binnen en op vrijdagmiddag werd het aantal leerlingen dat aankomend schooljaar geplaatst kan worden al bereikt!

Meer lezen

Sollicitatieles op school

Leerlingen van Arnhemse scholen krijgen de komende jaren les in hoe ze moeten solliciteren. Ze leren de fijne kneepjes niet van hun docenten, maar van praktijkmensen van bedrijven en instellingen. De primeur had gisteren vmbo-school Maarten van Rossem in Arnhem-Zuid.

Meer lezen

Nieuwe rector Beekdal Lyceum

Het College van Bestuur heeft Niels van der Graaff (51) per 1 maart 2019 benoemd als rector van het Beekdal Lyceum. Niels is op dit moment directielid van Thomas a Kempis, net als het Beekdal Lyceum een havo-/vwo-school in Arnhem-Noord.

Leerlingen brainstormen met NOC*NSF over sport op school

20 leerlingen van onze middelbare scholen hebben in een Fieldlab van NOC*NSF op Sportcentrum Papendal meegedacht over hoe meer bewegen en sport er op hun scholen uit zou kunnen zien.

Meer lezen

Keuzemodule duurzaamheid

Op 8 november is een acht weekse keuzemodule duurzaamheid gestart op het Olympus College en het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Leerlingen begonnen de module met een test waarmee ze inzicht kregen in hun eigen milieu-impact.

Meer lezen

Schoolkeuzegids 2019

De schoolkeuzegids voor de regio Arnhem en omgeving is weer gedrukt en verstuurd naar alle basisscholen in deze regio. 

Meer lezen

Topsport & onderwijs combineren bij Quadraam

Het Beekdal Lyceum en ’t Venster, beide Quadraam-scholen, hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Sportcentrum Papendal. Daarmee zijn topsporters tot en met de Olympische Spelen in 2020 verzekerd van optimale ondersteuning en maatwerkoplossingen op het gebied van onderwijs.

Meer lezen

Scholenmarkten Arnhem en omgeving

In de maanden november t/m januari worden er scholenmarkten georganiseerd in Arnhem en omgeving. Je kunt dan, als ouder, op één avond kennismaken met verschillende scholen voor voortgezet onderwijs uit Arnhem en omgeving.

Meer lezen

Alliander leidt havo-scholieren op tot technicus

Elf studenten die net hun havodiploma hebben gehaald zijn woensdag 29 augustus gestart met een unieke opleiding bij nutsbedrijf Alliander. De netbeheerder heeft dringend behoefte aan gespecialiseerd personeel.

Meer lezen

Agora Liemers van start

Op woensdag 22 augustus start de eerste groep leerlingen met Agora onderwijs op locatie Zonegge van het Liemers College. Het gaat om 17 eerstejaars-, 15 tweedejaars- en 6 derdejaarsleerlingen, van vmbo-bb tot gymnasium en de verhouding jongens-meisjes is 60-40. Hiermee zit de groep voor dit schooljaar vol. 

Meer lezen

Quadraam-leerlingen treden op tijdens AMZAF-festival

Op 7 juli 2018 is voor de achtste keer het AMZAF Young Talent Festival gehouden in het Openluchtmuseum in Arnhem. AMZAF biedt jaarlijks een podium aan jonge talenten op het gebied van kunst en cultuur. Ook een aantal Quadraam-leerlingen heeft hier opgetreden.

Meer lezen

Veel talent bij jaarlijkse podiumavond scholen Quadraam

Op 30 mei 2018 heeft weer de jaarlijkse podiumavond van Quadraam in het Posttheater in Arnhem plaatsgevonden, de zogenaamde Q-night. Dertig talentvolle leerlingen op het gebied van muziek, dans, zang en theater van de verschillende Quadraam-scholen hebben zich laten zien aan het publiek en een vakjury.

Meer lezen

Ramona Stael nieuwe directeur Vmbo ’t Venster

Ramona Stael wordt de nieuwe directeur van Vmbo ’t Venster. Op 1 augustus 2018 zal zij Hans Witt opvolgen, die met pensioen gaat. Ramona werkt op dit moment als afdelingsleider onderbouw op het Montessori College in Arnhem.

Sieraden leerlingen in CODA Museum

In CODA Museum Apeldoorn zijn tot en met 29 april 2018 sieraden te bewonderen die gemaakt zijn door leerlingen van meerdere Quadraam-scholen.

Meer lezen

Quadraam maakt gebruik van Cookies

Geef per categorie de keuze voor het gebruik van cookies aan. Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen. Graag de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan.

OK